Znamení zvěrokruhu Střelec Štír Váhy Panna Lev Kozoroh Vodnář Ryby Beran Býk Blíženci Rak POLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKY
Návrat na hlavní stranu
Čtvrtek 28. března 2024 (10:53 hodin)

Dnešní znamení zvěrokruhu: Beran
Soňa - blahopřejeme !
Z kalendáře zvířat: Voříšek

Fulltext
 

Restaurace Zámek Choltice s.r.o. – Pavla Dušková, Zámecká medová žebra, Choltické koláče [ Regionální výrobce nebo produkt ]

Restaurace Zámek Choltice, Zámecká medová žebra, koláče

Restaurace se nachází přímo v prostorách barokního zámku postaveného rodem Thunů v letech 1683–1695. Zámek je obklopen romantickou oborou a soustavou tří rybníků a komplex nabízí širokou škálu vyžití pro každou věkovou kategorii. Od jara do podzimu má restaurace otevřenu zastřešenou zahrádku s výhledem do zámeckého parku, jejíž součástí je atraktivní zóna pro děti.

Po odchodu Josefa Raby z restaurace v roce 2016 se novým nájemcem stala Pavla Dušková, která s manželem založila společnost Restaurace Zámek Choltice, s. r. o. a přebrali i certifikované výrobky. Stejný personál zajištuje stálou kvalitu nabízených Zámeckých medových žeber a Choltických koláčů, které mají certifikaci ŽELEZNÉ HORY regionální produkt od roku 2012.

V Restauraci Zámek Choltice připravují kuchaři „fajnová“ zámecká žebra. Pokrm je vyráběn podle starého receptu s místními bylinkami a medem od zdejších včelařů. Jídlo je servírováno originálním způsobem s domácím chlebem pečeným přímo v restauraci. Pro servírování slouží zvláštní designové prkénko vyrobené místním truhlářem. Systém drážek zaručuje stabilitu talíře na prkénku. Tento regionální pokrm najdete na stálém jídelním lístku po celý rok.

Ke kávě můžete ochutnat slaďoučké a lahodné sváteční koláče z kynutého těsta, plněné tvarohem a povidly. Domácí koláč se doslova rozplyne na jazyku. Během roku se koláče pečou o víkendech. V době prázdnin na ně kuchařka zadělává těsto denně. Můžete si je také telefonicky objednat dopředu na svoji akci.

Restaurace je součástí GURMÁNSKÉ STEZKY, která v r. 2013 propojila areály místních certifikovaných producentů s tématem dobrého jídla a pití a je zapojena i do stezky FORMANSKÉ.

Kontakt

Zámecká restaurace Choltice s.r.o.
Náměstí sv. Trojce 1, 533 61 Choltice
tel.: +420 603 155 426
info@cholticezamek.cz
http://www.cholticezamek.cz

finstagram1-12FSGSTelefonRestaurace

Restaurace Zámek Choltice, Zámecká medová žebra, koláče

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Hledej další objekty v okruhu do km

AKTUALIZACE: Lea Turynová (MAS ŽR) org. 127, 07.10.2022 v 10:47 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule

Březen-na pec si vlezem.
Březen-za kamna vlezem.
Panská láska, ženská chuť a březnové počasí není stálé.
V březnu vítr břízy fouká.
V březnu vítr, v dubnu déšť-pak jistě úrodný rok jest.
Březnové slunce má krátké ruce.
Lépe od hada býti uštknut, než v březnu od slunce ohřát.
Studený marec, mokrý máj-bude humno jako ráj.
Jestli březen kožich stáhl, duben rád by po něm sáhl.
Sníh v březnu škodí osení i vinné révě.
 
28.3.2001: Vládním zmocněncem pro přípravu sumitu Severoatlantické aliance v Praze v roce 2002 byl ustanoven velvyslanec ve Spojených státech Alexandr Vondra.

Zítra Pozítří
Zdroj: www.meteopress.cz